Skip-Bo

Skip-Bo aloittaa kevätkauden maanantaina 24.1.2022, huomioiden osallistujamäärän koronarajoituksen 20 henkilöön.


Suokadun toimintakeskus, RUOKALA, kadun puoli.

Joka maanantai klo 9:00 - 11:00

Skip-Bo on korttipeli, jolla on omat kortit. Valmistettu v:sta 1967 lähtien.
Peliä voi pelata 2 - 6 pelaajaa samassa pelissä.Korttipakka on numeroitu 1 - 12 ja Skip-Bo kortteja lisäksi 18 kappaletta. Kortteja on kaikkiaan 162. Kullekin pelaajalle jaetaan n. 20 korttia ja lisäksi 5 korttia käteen.

Pelaajan oikealle tai vasemmalle puolelle sijoitetaan 20 kappaleen korttipakka, päällimmäinen kortti käännetään kuvapuoli ylöspäin. Loppupakka sijoitetaan pöydän keskelle ja pakasta nostetaan käteen pelin edetessä niin monta korttia, että kädessä on aina 5 korttia.


Kortteja kootaan keskelle 1:stä eteenpäin niin, että kortti numero 12 on kaatokortti, jolloin kaadettu pino siirretään sivuun. Skip-Bo kortti käy minkä tahansa kortin numeron tilalle. Kokoamispinoja tehdään keskelle 4 kappaletta. Sivussa olevia kortteja käytetään ensisijaisesti kokoamispinoon, samoin edessä olevia. Mikäli pelaajalla ei ole sopivia kortteja, laittaa hän yhden kortin pöydälle henkilökohtaiseen poistopinoon, joita saa olla korkeitaan 4. Poistopinoissa voi olla mikä tahansa kortteja, joita voi käyttää kokoamispinoon (aina vain päällimmäinen kortti). Pöydän keskellä olevaa pöytäpinoa täydennetään aina kaadetuilla kokoamispinokorteilla.
VOITTAJA ON SE, JOKA SAA ENSIMMÄISEKSI KÄYTETTYÄ OMAN PÖYTÄPINONSA!
Ktso: https://fi.wikipedia.org/wiki/Skip-Bo

Ohjaaja: Aino Blomerus 050 494 5792

Varaohjaaja: Tuula Niskanen  040 701 5315Kerholaiset kortin peluussa