Yhdistyksen kilpailutoiminta

Yhdistyksemme jäsenille on tarjolla kilpailuja eripuolilla Suomea. Kilpailuja järjestävät Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ja EKL:n Kuopion Piiri, linkit ohessa.

EKL:n Kuopion piirin keilamestaruuskisa 6.-7.11.2023

KVES:lle kolme mestaruutta neljästä

EKL:n Kuopion Piirin keilamestaruudet ratkottiin taas neljän vuoden tauon jälkeen Rauhalahti Bowlingissa Kuopiossa 6-7.11.2023. Edellinen vastaava kisa pidettiin samassa paikassa marraskuussa 2019. Kisat oli toki suunniteltu pitää mm. vuonna 2020 Varkaudessa, mutta korona toi mutkia matkaan tauko venähti pitkähköksi.

Mukaan kisaamaan paremmuudesta keilailussa piirin alueella oli saapunut 39 keilailusta kiinnostunutta. Heistä 30 kisasi miesten sarjoissa ja yhdeksän naista omassa sarjassaan. Joukkueita (3 keilaajaa) saatiin kasaan 12.

Tuloksia

KVES:lle kisat olivat menestyksen suhteen tavallaan jatkumoa pari viikkoa sitten pidetyistä EKL:n mestaruuskisoista, sillä Rauhalahdesta kvessiläiset korjasivat parhaat palat miesten A-luokassa, naisten luokassa sekä joukkuekisassa.

Kiihkein ja mielenkiintoisin taistelu mestaruudesta nähtiin miesten A-luokassa, jossa tuore EKL:n SM-ykkönen Hannu Timonen ja SM-kakkonen Keijo Räsänen taistelivat mestaruudesta. Kisa huipentui viimeisen sarjan viimeisiin heittoihin ja niin vain kävi, että osat vaihtuivat. Keijo Räsänen keilasi luokan mestariksi tuloksella 1058 Hannu Timosen tullessa toiseksi 12 pistetä perässä. Luokan kolmas sija meni Kuopion eläkkeensaajien Jouko Rissaselle.

Naisten sarjassa kvessiläiset sisarukset Raija ja Riitta Turunen nappasivat kaksi podiumpaikkaa Raijan ollessa kisan paras tuloksella 961 ja Riitan sijoittuessa kolmanneksi. Heli Mähönen Pielaveden eläkkeensaajista oli kisan kakkonen.

Joukkuekisassa KVES:n trio Keijo Räsänen, Hannu Timonen ja Ossi Sairberg olivat kisan parhaita kuten Kurikan SM-kisassa. Kuopion eläkkeensaajien ja Pielaveden eläkkeensaajien korjasivat joukkuekisan himmeämmät mitalit.

Miesten B-luokassa Kuopion eläkkeensaajat vei kolme kärkisijaa Hannu Rissasen olleessa parhaana kvessiläisenä neljäs.

Teksti: Hannu Rissanen
TULOKSET OHESSA:

Kuvat Seija Oikarinen ja Markku Ulmanen

EKL:n Keilailumestaruuskilpailut Kurikka 17-20.10.2023

EKL:n keilailun paremmuudesta 2023 miteltiin kaukana Lakeuksilla Kurikan keilahallissa. Kisaan osallistui 92 keilaajaa, joista 72 keilasi miesten sarjoissa ja 20 naisten sarjassa. Kuopion Varhaiseläkkeensaajista kisaan osallistui kvartetin verran keilaajia, eikä matka ollut tällä kertaa turha, sillä Kuopioon tuliaisina oli mainiosti kaksi kultaa ja kaksi hopeaa.
Kultaa keilasi miesten A-sarjassa Hannu Timonen tuloksella 1241 ja vain yhtä keilaa vähemmän keiloja kaatoi Keijo Räsänen ja hänelle siis hopeaa tuloksella 1240.

Miesten B-sarjassa Hannu Rissanen sijoittui toiseksi ja toi hopeaa KVES:lle. Hannun tulos oli 1158.

KVES:n joukkue, Hannu Timonen, Keijo Räsänen ja Ossi Sairberg, oli miesten joukkuekisassa suorastaan ylivoimainen. Joukkueen yhteistulos oli 3600, josta toiseksi tullut Riihimäen joukkue jäi lähes 150 pistettä. Pronssille keilasi Kuopion Eläkkeensaajien joukkue.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Kuvassa vasemmalta: Hannu Rissanen, Keijo Räsänen, Hannu Timonen, Ossi Sairberg.