Ajankohtaista

Joulumielellä -jäsentapaaminen to 8.12.2022 klo 12.00

Joulukuun jäsentapaaminen Alavan toimintakeskuksessa vietetään joulun tunnelmissa. Laulamme tuttuja joululauluja, kuulemme joulutarinan ja lopuksi juomme joulutorttukahvit. TERVETULOA!

Olipa mukava jäsentapaaminen  Alavassa, kun sai laulaa joululauluja upean Musikanttien säestämänä. Joulumielellä-tapahtumaan osallistui yli 80 jäsentä. Seuraava jäsentapaaminen on tammikuun 12. päivä. Tulkaa silloinkin mukaan.

Kaupungin info tilavuokrista 30.11.2022

Saimme Alavan toimintakeskuksessa pidetyssä tilaisuudessa tietoja kaupungin suunnitelmista toimintakeskusten liikuntatilojen ja Alavan palvelukeskuksen tilojen tilavuokrista vuodelle 2023. Paikalla oli täysi salillinen yleisöä kuulemassa ja keskustelemassa asiasta. Kaupungin tavoitteena on periä tilavuokria kaikilta käyttäjiltä. Tämä koskee myös eläkeläis- ja vammaisjärjestöjä, jotka ovat tähän mennessä voineet käyttää toimintakeskusten liikuntatiloja ja Alavan palvelukeskuksen tiloja maksutta.

Kaupungin viesti oli odotettu. Maksuttomien tilojen käyttö muuttuisi maksullisiksi. Maksuja oli kuitenkin alennettu aikaisempaan suunnitelmaan nähden n. 50%. Vuokraa alettaisiin periä 1.8.2023 alkaen.

Keskustelussa kaupungin esitystä arvosteltiin voimakkaasti. Haluttiin pitää kiinni maksuttomista tiloista jatkossakin.

Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päättää tilavuokrista 14.12.2022.

puheenjohtaja

Tekijöitä tarvitaan

Alamme valmistautua ensi vuoteen ja nyt meidän pitäisi saada joukot organisoitua ensi vuoden toimintaan. Työtä olisi tarjolla ja apua tarvitaan. Varmaankin meidän jäsenistössä on ihmisiä, joilla on osaamista erilaisista tehtävistä. Olemme yhdistyksessä luomassa uutta organisaatiota, jossa tekijöillä olisi varahenkilöitä apuna. Silloin voisimme ylläpitää toimintaa paremmin ja samalla olisi useampi käsi- ja silmäpari tehtävässä sisällä. Kun ottaa huomioon yhdistyksemme jäsenmäärän, niin tilanne, että osaavat tekijät ikääntyvät tai sairastuvat ja heidän tehtäviinsä ei ole jatkajia, olemme pahassa pulassa. Uskon, että mielekäs tekeminen antaa tekijälleen hyvää oloa. Kun meitä tekijöitä on useampi, niin tekeminenkin on helpompaa ja jää muutakin aikaa, kuin yhdistyksen asioiden hoitaminen. Ota yhteyttä puheenjohtajaan, niin jutellaan Sinulle sopivasta tehtävästä.

Mauri Liimatainen, puheenjohtaja

Kvesin pikkujoulujuhla oli osanottajien mieleen

Pikkujoulua vietettiin hotelli Iso Valkeisella 24.11.2022. Paikalla oli 125 jäsentä. Juhlassa saimme kuulla ensimmäistä kertaa kuoromme Aarneen Laulua täydennettynä Kuopion Eläkkeensaajien ja Hengitysyhdistyksen kuoroilla. Joululaulut raikuivat salissa myös yhteislauluina. Nauru oli herkässä, kun Tolokun Tytöt esiintyivät. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Lopuksi tanssimme oman orkesterimme Musikanttien tahdissa. Puheenjohtajan alussa esittämä toivomus, että juhlasta poistuu vain iloisia naamoja, toteutui erinomaisesti. Juhlan onnistumiseen vaikuttivat merkittävästi vapaaehtoisten työpanos. Kiitos teille kaikille, joiden ansiosta saimme nauttia  hienosta juhlasta.

Puheenjohtaja


SYYSKOKOUS 2022

Kuopion Varhaiseläkkeensaajat KVES ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin
torstaina 17.11.2022 klo 12.00  Alavan toimintakeskuksessa.
Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 11 pykälässä määrätyt asiat.
Kokouksen alussa oli Nonna palvelutalojen esittely.

Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodeksi 2023. Lisäksi hyväksyttiin maksettavat palkkiot ja kulukorvaukset v. 2023. Puheenjohtajaksi valittiin edelleen Mauri Liimatainen. Hallitukseen valittiin 8 jäsentä ja 3 varajäsentä. Hannu Rissaselle luovutettiin EKL:n kultainen ansiomerkki.
Kiitos kokoukseen osallistuneille.

Kokouksen pöytäkirjä ilmestyy myöhemmin jäsensivuille.

Puheenjohtaja luovuttaa Hannu Rissaselle EKL:n kultaisen ansiomerkin 17.11.2022

Tilavuokria koskeva adressi on luovutettu

Tukipilari luovutti vetoomuksen ja siihen kerätyt nimilistat kaupunginhallitukselle 14.11.2022. Nimiä kerättiin 1951 kpl ja yhdistyksiä oli mukana 95 kappaletta. Kiitos tästä hienosta määrästä.

puheenjohtaja